OAMGMAMR Suceava

ACTIVITATEA DE VOLUNTARIAT

Activitatea de voluntariat

Asistenții medicali care intenționează să desfășoare activitate de voluntariat într-o unitate medicală sunt obligați să dețină adeverința sau certificatul de membru în momentul încheierii contractului.

Contractul trebuie să precizeze clar că voluntarul va lucra potrivit pregătirii sale profesionale: asistent medical generalistasistent medical de farmaciebalneofiziokinetoterapie etc.

În cazul în care nu conține asemenea precizări, contractul va fi obligatoriu însoțit de o fișă a postului care să arate pregătirea profesională a voluntarului. IMPORTANT!

  1. Avizul este OBLIGATORIU pentru voluntariat.Pe perioada voluntariatului, activați ca orice alt asistent medical. Nu lucrați fără aviz, riscul este al dumneavoastră!
  2. Obțineți avizul de liberă practică ÎNAINTE de a începe, efectiv, voluntariatul. Solicitați unității-gazdă eliberarea contractului cu minim 4-5 zile înainte de începerea voluntariatului, pentru înregistrarea documentului la OAMGMAMR și eliberarea avizului.NU se eliberează avize retroactiv.
  3. Asigurarea de malpraxis trebuie să acopere integral perioada de voluntariat și să corespundă, ca sumă asigurată, locului de desfășurare a activității:

-10.000 de euro pentru unități sanitare cu paturi, UPU, SMURD sau Ambulanță; -4.000 de euro pentru unitățile medicale fără paturi, CMI-uri, laboratoare, clinici stomatologice, de radiologie etc.;

-2.000 de euro pentru asistenții medicali de farmacie (circuit deschis), asistenți medicali de igienă și sănătate publică și asistenți medicali care își desfășoară activitatea în institutele de medicină legală.

  1. Perioada de voluntariat neînregistrată la OAMGMAMR SUCEAVA NU este recunoscută ca experiență profesională.
Scroll to Top