“Mă doare” – mai mult sau mai puțin, cu sau fără cauză vizibilă – e un strigăt de ajutor, o neputință. Felul în care măsurăm durerea e și el subiectiv. Ușoară sau cumplită, subiectivă sau nu, terapia durerii cuprinde un întreg univers de cunoștințe, conștientizări, asumări și resurse. Oricând o persoană dragă suferă de durere, e greu să fii acolo și să nu poți face ceva pentru a o ușura.
În acest context, vă invităm să discutăm la prima ediție a webinarului “Durerea- de la ignorare la excese” despre diferitele tipuri de durere: migrene, durere cronică refractară, durere cronică a vezicii urinare, terapia durerii în durerile articulare și de coloană, percepția durerii – durerea fantomă, legislația actualizată în terapia durerii.
Puteți contribui cu subiecte pe care le considerați importante în terapia durerii: experiențe, criterii senzoriale și afective, toleranța la durere, diversitatea și subiectivitatea, dificultăți în terapie. Cum faceți diferența între o durere reală și una accentuată de psihic? Orice durere poare fi o provocare terapeutică, de aceea webinarul are ca temă de dezbatere: Algeziologia în România!
Ne vom întâlni cu:
- Farmacist Liana Baltă – Marea Britanie
- Fizioterapeut Alin Burileanu – Craiova
- Conf. univ. dr. Elena Copaciu – medic primar ATI, București
- Dr. Gabriel Diaconu – medic specialist psihiatrie, București
- Prof. univ. dr. Cristian Furău – medic primar obstetrică-ginecologie, Arad – coordonator științific
- Dr. Ionut Gobej – medic primar neurochirurgie, București
- Dr. Lelia Iliescu – medic primar ATI, București
- Dr. Andrei Manu Marin – medic primar urologie, București
- Dr. Elisabeth Martoncsak – medic specialist stomatologie generală, Constanța
- Asist. univ. dr. Corina Meianu – medic specialist gastroenterologie, București
- Dr. Ariana Roșiu – medic primar medicină de familie și îngrijiri paliative, Alba
- Dr. Monica Andreea Sandu – medic primar ATI, București
- Dr. Mihai Titus Vasile – medic primar neurologie, București
“Durerea acută are o funcție protectoare pentru oameni, învățându-ne să evităm vătămările corporale sau situațiile potențial vătămătoare și protejează zona rănită a corpului în timpul vindecării”- dacă sunteți sau nu de acord cu asta, veniți în webinar să ne spuneți părerea dvs.
Evenimentul este în curs de creditare pentru medici, farmaciști, asistenți și membri OBBCSSR.
Vă așteptăm online pe ZOOM în zilele de 15-16 noiembrie să vorbim despre durere și terapia durerii. Ne puteți trimite întrebări și/sau subiecte care vă preocupă legat de acest subiect pe adresa de mail luiza.grosu@houston.ro sau îl puteți contacta pe colegul nostru Andrei Lipeț la telefon: 0756 055 501, care vă poate ajuta și cu înscrierea.
VARIANTE DE PLATĂ
Plata taxei de participare se face în contul Houston NPA
(Cont RON: RO08 BACX 0000 0003 3054 6006 deschis la Unicredit Tiriac Bank, sucursala Alba Iulia București, EXCLUSIV HOUSTON NPA S.R.L. – CUI RO 25249091, J40/3074/09.03.2009).
TAXĂ ONLINE [MEDICI] TAXĂ ONLINE [FARMACIȘTI | OBBCSSR]
TAXĂ ONLINE [ASISTENȚI | PSIHOLOGI | KINETOTERAPEUȚI, NUTRIȚIONIȘTI | DIETETICIENI]