OAMGMAMR Suceava

Interacțiuni umane și medicamentoase

Înțelegerea felului în care ajungem să avem imunitate, a factorilor care o influențează, a cauzelor imundepresiei/imunosupresiei corelate cu ce avem de făcut atunci când persoana imunodeprimată are nevoie de tratament antibiotic va fi abordată în această ediție a webinarului!

În general, colonizările bacteriene nu necesită tratament. Cu toate acestea, există situații în care colonizările bacteriene pot deveni o problemă și pot necesita tratament. De ce, când și cu ce tratăm colonizările bacteriene aflăm de la doamna Prof. univ. dr. Irina Magdalena Dumitru, medic primar boli infectioase, coordonatorul științific al evenimentului.

Diagnosticul rapid al tuberculozei, în doar 90 de minute, scurtarea duratei de spitalizare, stabilirea cazului sursă și aplicarea rapidă a tratamentului sunt finalitatea conceptului de diagnostic stewardship prezentat de doamna Conf. univ. dr. Roxana Filip, medic primar medicină de laborator. 

Meningita tuberculoasă este o urgență medicală! Despre cum putem scădea mortalitatea și cum avem să abordăm sechelele post-meningita tuberculoasă aflăm de la Șef lucr. dr. Corneliu Popescu, medic primar boli infecțioase

Prof. univ. dr. Laura Mazilu, medic primar oncolog a ales sa clarifice provocările neutropeniei.

Imunosenescența este procesul natural de îmbătrânire al sistemului imunitar și este un aspect important în cazul pacienților critici, deoarece poate influența severitatea bolilor și rezultatele terapiei. Despre acest subiect vom discuta cu Conf. univ. dr. Elena Copaciu, medic primar ATI.

”Medicină defensivă”. Cuvant cheie – ”defensivă”. În accepțiunea largă a termenului, se referă la un ansamblu de practici medicale destinate să evite în viitor, posibilitatea unor acuzații de malpraxis. Si totusi, asa este? Va fi alaturi de noi Procuror Simona Anghel, intr-un dialog in urma caruia ne dorim sa intelegem mai bine cum se aliniaza perspectivele magistratilor cu cele ale cadrelor medicale.

Pentru dezbaterea de sâmbătă am ales ca temă ”Interacțiuni umane și medicamentoase”, pentru că dincolo de orice, este tot mai mult vorba despre felul în care comunicăm unii cu alții, în care cerem și oferim suport, în care avem uneori nevoie de o a doua opinie, într-un context în care gestionarea comunicării cu colegii și pacienții e o provocare și situația materiilor prime și a accesului la medicație este deja complicată.

Acestea sunt doar o parte dintre subiectele ce vor fi dezbătute în cadrul evenimentului pe 27 – 28 octombrie, online pe ZOOM, la Conferința de Imunodepresie si Antibioterapie.


SUNT INTERESAT !


Vă  încurajăm să vă înregistrați cât mai curând posibil pentru a vă asigura participarea si pentru a beneficia de taxa redusă până în data de 16 octombrie.

Investiția în educația medicală continuă pentru acest eveniment este de 200 lei pentru medici, farmaciști și membri OBBCSSR, respectiv 100 lei pentru asistenți medicali. Doar până pe 16 octombrie puteți beneficia de taxa redusă.

Evenimentul este creditat cu 16 EFC, 9 EMC pentru asistenti medicali,
12 EMC pentru membri OBBCSSR si în curs de creditare pentru medici.


MĂ‚ ÎNSCRIU


Suntem fericiți să vă avem alături și să creăm împreună o comunitate de profesioniști dedicați îngrijirii persoanelor imunodeprimate. Ne vedem online pe 27 și 28 octombrie!

Vă invităm să trimiteți acest mesaj și colegilor dvs! Doar împreună putem face schimbări care să aducă îmbunătățiri sistemului medical în beneficiul pacienților noștri.

Va așteptăm cu drag

Prof. univ. dr. Irina Magdalena Dumitru


Plată online MEDICI | FARMACIȘTI | OBBCSSR  Plată online ASISTENȚI

(Cont RON: RO08 BACX 0000 0003 3054 6006 deschis la Unicredit Tiriac Bank, sucursala Alba Iulia București, EXCLUSIV HOUSTON NPA S.R.L. – CUI RO 25249091, J40/3074/09.03.2009).

După efectuarea plății, pentru a vă putea înscrie la simpozion, vă rugăm să ne trimiteți o copie după OP  la adresa de e-mail  costina.turlea@houston.ro, 0735.181.618

Scroll to Top