Ce alegem pentru copii? In câte familii se mai pregătește mâncare sau copiii învață cum se gătește?
Ce înseamnă mâncare sănătoasă, pentru copii și pentru adulți, cum definim un aliment scump, cum este influențat creierul uman de mâncare, poate exista afectare hepatică și fără consum de alcool – la aceste provocări ne răspund în webinarul de nutriție: conf. univ. dr. Ginel Baciu, medic primar pediatrie – Galați, dr. Adrian Bîlbă, medic medicină veterinară – Constanța, dr. Roxana Andiana
Blidari, medic rezident oncologie – Timiș, nutriționist-dietetician Iustin Nicolae Bilibou – UK, prof. univ. dr. farm. Lorena Filip, farmacist – Cluj, asist. univ. dr. Sorina Ispas, medic specialist diabet zaharat, nutritie și boli metabolice și medic primar medicină de laborator – Constanța, șef lucr. univ. dr. ing. Irina Mihaela Matran, inginer în industria alimentară – Mureș, dr. Filis Memet, medic primar
medicină de familie – Constanța, asist. univ. dr. Delia Reurean-Pintilei, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice – Iași, dr. Radu Serescu, medic specialist oncologie – Ilfov, prof. univ. dr. Monica Tarcea, medic primar igiena alimentației – Mureș și coordonator eveniment.
Conf. univ. dr. Ginel Baciu va vorbi despre realitatea tulburărilor alimentare la copii și cum, într-o lume plină de tentații dulci și rapide, putem sprijini părinții să ofere un mediu sănătos celor mici.
Dr. Adrian Bîlbă ne va povesti despre peștele care ne face bine – cum să-l alegem și să-l integrăm în mesele noastre pentru a ne bucura de beneficiile sale fără riscuri ascunse.
Asist. univ. dr. Sorina Ispas ne introduce în metoda „Rainbow Plate” și ne explica de ce diversitatea culorilor din farfurie ne ajută să prevenim bolile și să ne menținem sănătatea.
Șef lucr. univ. dr. ing. Irina Matran ne va arăta cum dieta poate susține ficatul și ajuta în tratarea steatozei hepatice, oferind sfaturi practice pentru sănătatea acestui organ vital.
Într-o lume cu multe informații despre nutriție, asist. univ. dr. Delia Reurean-Pintilei ne va ghida să comunicăm mesaje simple și corecte, pe care oamenii să le aplice ușor pentru o viață sănătoasă.
Nutriția are un rol esențial și în oncologie, iar dr. Radu Serescu ne va arăta cum poate susține tratamentul, imunitatea și calitatea vieții pacienților oncologici.
Prof. univ. dr. Monica Tarcea ne va dezvălui cum alimentația ne influențează mintea și inima. Vom descoperi ce alimente ne aduc liniște, energie și o gândire limpede. Vom afla împreună cum o dietă atent aleasă este cheia unui creier sănătos și fericit.
Vă așteptăm cu drag să descoperim împreună cum alimentele ne pot schimba viețile și sănătatea!
Programul actualizat îl veți putea urmări aici – Program eveniment și aici Facebook eveniment.
Îi puteți spune sau scrie direct colegei noastre, Costina Țurlea, 0735 181 618, costina.turlea@houston.ro.Vă interesează și alte subiecte care să vă ofere răspunsuri la provocările nutriționale din interacțiunile zilnice cu pacienții, dar și cu membrii familiei?
Îi întrebăm pe lectori sau le adăugăm la sesiunea de Dezbatere – “Preferințele alimentare – risc sau beneficiu?”.
Eveniment creditat cu 12 EMC pentru medici, 12 EMC pentru membri OBBCSSR, 16 EFC pentru farmaciști și 9 EMC pentru asistenți medicali.
Variante de plata:
Plata taxei de participare se face în contul Houston NPA
(Cont RON: RO08 BACX 0000 0003 3054 6006 deschis la Unicredit Tiriac Bank, sucursala Alba Iulia București, EXCLUSIV HOUSTON NPA S.R.L. – CUI RO 25249091, J40/3074/09.03.2009).
După efectuarea plății, pentru a vă putea înscrie la simpozion, vă rugăm să ne trimiteți o copie după OP la adresa de mail costina.turlea@houston.ro, 0735.181.618
[MEDIC | FARMACIST] [ASISTENT | PSIHOLOG] [STUDENT | PENSIONAR]